Nyheter
Om AK
Butik
FöreläsningarForelasningarrenzo
Enver Ramirez
Stellan Elebro
Om Renzo RenzoHannaAbrahamHenkePetraKarwanLottaSofiaSamiJohannesGeorg
Blogg (extern länk)
Blogg (extern länk)
Kontakt

 

besokmacforum

Konstnarsnamnden
hamnarbetarforbundet

AK Reality

AK Inspiration
cafe paus

fitnessfestivalen

stefanjarl

birrofilm


utmarkelserkulturstipendietDeREELReelHeARTidfaMiami nominationAK BG

..

Föreläsningar med Abraham Staifo

Abraham Staifo arbetar som ledarskribent på Göteborgsposten och har integration, entreprenörskap, mellanöstern, och kriminalitet som fokus. Han inriktar sig också på hur man som immigrant kan ta sig fram i, och bli en del av Sverige utan att för den sakens skull förlora sin födelseidentitet.

Tidigare var Abraham ordförande för det assyriska ungdomsförbundet och tog emot priser för nyskapande ledarskap och integrations- skapande projekt.

Abrahams föreläsning är stimulerande och peppande för människor som börjat utan någonting och som sedan kämpar för att nå sina mål.
Han berättar om sitt liv, om hur hans familj som kristna assyrier fick fly från turkisk förföljelse, om hur han kom till Sverige och växte upp i en förort i Göteborg. Om umbäranden, bråk i skolan, men också om värme och hur han långsamt växte in i det svenska samhället, men också om hur han kom att bli allt mer engagerad i den assyriska saken.

Abraham kan på ett enkelt vis förklara att man inte behöver förlora sin identitet för att integrera sig. Tvärtom tror han att om man hatar Sverige och inte vill bli en del av Sverige så hatar man också sin egen bakgrund hur mycket man än försöker framhäva den. Det är först när man ser storheten i sitt nya land som man kan se storheten i sitt ursprung, och tvärtom.
Abraham hade släktingar som under folkmordet på de kristna i Turkiet i början av förra seklet dog. Abraham är perfekt föreläsare för media, skolor, integrationsprojekt, företag och alla som på ett positivt vis vill peppa människor till att se sin egen styrka.

Abraham


För att boka föreläsning med Abraham kontakta:


Cecilia Kri
cecilia@anerodkultur.se
0708- 18 56 76